0 412 237 20 77

Diyarbakır Laptop Servisi

Diyarbakır Laptop Servisi

blog

Hisar Bilgisayar olarak Diyarbakır ve Bölge illerinde garanti olarak Laptop Servisi hizmeti vermekteyiz. 

Sık Karşılaşılan Laptop Arızaları şunlandır:

 

  • Ekran Arızası
  • Şarj Girişi ve Adaptör Arızası
  • Anakart Arızası
  • Sıvı Teması Arızası
  • Sabit Disk ve Bellek Arızası
  • Klavye Arızası
  • Diğer Arızalar


Günümüzde insanların birçok işlemini bilgisayarlardan yaptığı ve birçok kuruluşta verilen hizmetler bilgisayarlar üzerinden olduğu düşünüldüğünde yaşanılabilecek küçük problemler oldukça can sıkıcı olabilmektedir.

Ekran Arızası

Dizüstü bilgisayarlarda en karakteristik arıza biçimi ekran arızalarıdır. Çoğu zaman garanti kapsamı dışında olan ekran arızalarının en sık karşılanan biçimi ekran kırıklarıdır. Başlangıçta ekranda oluşan küçücük bir kırık bile zamanla büyüyerek tüm ekranı kaplayıp kullanılamaz hale getirebilmektedir.

Ölü pikseller bilgisayarınızı aldığınız ilk günde karşınıza çıkabileceği gibi birkaç yıl sonra da görülebilecek bir hatadır. Ölü piksel ekranda siyah veya beyaz bir nokta olarak durur ve kaybolmaz. Bazı arka plan renklerinde kendini göstermeyebilir. Ekranda oluşan diğer arızalara göre en zararsız arıza ölü pikseldir. 3 piksel boyutunu geçen garanti süresi devam eder ürünlerde de ekranın değiştirilmesi zorunludur. Bu durumda bir veya iki pikselli ekranı olan kullanıcılar ürünlerini garanti kapsamında değiştiremeyecekleri için daha fazla piksel için beklemeleri gerekmetedir.

Şarj Girişi ve Adaptör Arızası

Dizüstü bilgisayarlarda en sık karşılaşılan kullanıcı kaynaklı garanti kapsamı dışı arızalardan biri de şarj girişlerinde oluşan deformasyonlardır. Adaptörün şarj girişine çok sık ve dikkatsiz çıkartılıp takılmasıyla oluşan bu tür arızalar çok maliyetli olmamakla birlikte, orijnal ya da uyumlu jakın bulunmasının zor olduğu arızalardır.

Anakart Arızası

Anakart arızaları dizüstü bilgisayarlarda çözümü ve telafi edilmesi en zor arızalardandır. Masaüstü bilgisayarlarda değiştirmek için yüzlerce seçeneğin olduğu anakart arızalarında dizüstü bilgisayarlar için seçenek çok sınırlıdır.  Bazan değiştirilmesi gereken bir anakart arızası için yetkili servisten fiyat istendiğinde, anakartın fiyatı cihazın kendi fiyatının birkaç mislini bile bulabilmekte, bazan çok zorunlu durumlarda siz bilgisayarın fiyatının birkaç katını ödemeye razı olsanız bile anakartı bulmanız mümkün olamamaktadır. Bunun için, dizüstü bilgisayarların anakart arızalarında değişim en son çözüm olmaktadır. Anakartın arızalanması durumunda yeterli, deneyimli ve teknik teçhizat olarak donanımlı teknik servislerde anakart üzerinde arıza yapan tüm parçalar ve chipsetler değiştirilerek anakartın tamiri yapılmaktadır.

Sıvı Teması

Anakart arızalarında geri dönüşü en zor ve en zahmetli olan arıza türlerinden biri anakarta sıvı temasıdır. Sıvı teması genellikle klavye üzerinden sızan geleneksel içeceklerimizden çay, kahve meyve suyu, su gibi içeceklerin çalışır vaziyetteki bilgisayara kısa devre yaptırmasından kaynaklanmaktadır. Sıvı temasına maruz kalan bilgisayar eğer çalışır vaziyetteyse hemen fişi çekilip bataryası çıkartılmalı, cihaz sıvı temasının olduğu yüzünün tersine çevirilip beklenmelidir. Sıvı eğer cihazın içine sızdıysa hiçbir şekilde tekrar açılmamalı, içerideki hassas devre ve chipsetlerin sıvı temasıyla kısa devre olarak yanmasının önüne geçilmelidir. Ters çevrilen bilgisayar bir süre bekledikten sonra hiç çalıştırılmadan en yakın teknik servise götürülerek uzman personel tarafından içinin temizlenip gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır.

Sabit Disk ve Bellek Arızası

Sabit disk, bilgisayarın içinde kayıtlı bütün programların kaydedildiği kalıcı bellekdir. Sabit diski arızalanan bilgisayarın işletim sistemi çalışmaz veya donma ve kopyalama hataları verir. Dosya kopyalama sırasında hatalar verir ve çoğu zaman diskin bazı sektörlerinde oluşan hatalar nedeniyle kopyalama ve silme işlemleri yapılamaz. Genellikle format çekme işlemi sırasında ya da kopyalama sırasında farkedilir. Ya da işletim sistemi ve disk erişim hatası şeklinde kendini gösterir.  Sabit disk arızalarının en tehlikeli ve telafisi güç olan yanı arıza yapan diskin içindeki bilgilere erişilmesinin çoğu zaman neredeyse imkansız hale gelmesidir.

Klavye Arızası

Bilgisayarınızın sizinle iletişim kurduğu, sizden aldığı komutları sayısal dile çevirdiği insanla bilgisayar arası bağlantıyı sağlayan giriş aracıdır klavye. Klavye olmadan, fareyle bilgisayarda sadece pencere açılıp kapatılabilir. Klavyesi arızalan bilgisayarı kullanmak bir yana açmak bile zordur çoğu zaman. Klavye arızaları genellikle tuşların hiç basmaması ya da bazı tuşların basıp bazılarının basmaması, basılan tuşlardan farklı ve çift karakterler çıkması şeklinde görülür. Klavyeye yazılan karakterler farklı çıkıyorsa  veya bazı tuşları hiçbir sorun görünmediği halde yazmıyorsa o klavyeyi değiştirmekten başka çare yoktur.

Diğer Arızalar

Touchpad, sd-mmc kart okuyucu girişleri, usb girişleri, MMC ve xpress kart  genişleme yuvalarında değişik türlerde arızalar meydana gelmektedir. Touchpad, bilgisayarın tümleşik faresidir. Harici fare olmadan fare işlevini gören touchpadlar arızalandığında hiçbir dokunmayı algılamaz ya da kendiliğinden kontrol dışı hareket eder. Bu arıza tamir edilerek veya değişim yapılarak giderilebilir.

Bilen Notebook Servisi olarak Türkiye’nin her yerinde size en yakın teknik servis olarak hizmet vermekteyiz. Hizmetimizden yararlanmak ve bize ulaşmak için Bilen Notebook Teknik Servis Merkezine Servis Talebinde bulunarak  online destek ve yardım alabileceğiniz gibi, Türkiye’nin her yerinden ücretsiz kargo gönderi hizmetinden faydalanarak, arızalı cihazınızı onarım yapılmak üzere gönderebilirsiniz.

ArrayDiyarbakır Laptop Servisi, Laptop Servisi, laptop tamiri, Diyarbakır laptop tamiri, Ekran Arızası, Şarj Girişi ve Adaptör Arızası, Anakart Arızası, Sıvı Teması Arızası, Sabit Disk ve Bellek Arızası, Klavye Arızası, laptop Diğer Arızalar