0 412 237 20 77

Firewall Nedir?

Firewall Nedir?

blog

Gelen ve giden ağ trafiğini izleyen ve belirli bir güvenlik kuralları kümesine göre belirli trafiğe izin verilip verilmeyeceğine karar veren ağ güvenlik cihazıdır. Güvenlik duvarı donanım, yazılım veya her ikisi olabilir. SİBERWALL Firewall donanım tabanlı yerli firewall cihazıdır.


SİBERWALL - Yerli Güvenlik Duvarı - Yerli Firewall Cihazı

Güvenlik duvarları diğer adıyla firewall, ağ güvenliğinde ilk savunma hattıdır. Güvenli iç ağlar ile İnternet gibi güvenilir ve güvenilmeyen dış ağlar arasında bir kalkandır.


Üzerinden geçen trafiği analiz eder güvensiz ise trafiği bloklar ve güvenli bir ortam oluştururlar.


Belirlenen tehditleri filtreler, tanımlanmayan ağları engeller. Hangi bağlantıların engelleneceğine dair durumlar da yönetici tarafından belirlenebilir. SİBERWALL Firewall deneyimlere göre kendi kararlarını verir.


5651 Loglama

SİBERWALL FIREWALL İLE HER ŞEY DAHA GÜVENLİ.

Güvenlik duvarında önemli olan özellik performanstır. Veri akışını aşırı engelleyen ve yavaşlatan güvenlik duvarları çalışma performansını olumsuz şekilde etkiler.


Bu nedenle, hızlı veri işleyen ve istenilmeyen verileri filtreleyen bir güvenlik duvarı teknolojisine sahip olunması gerekir.


Unutmamak gerekir ki, güvenlik kadar çalışma performansı da önemlidir. Ayrıca tasarım ve dayanıklılık da firewall’lar için ön plandadır.


Özellikle kurumsal firmalarda birden fazla ağın denetimi yapan güvenlik duvarı, aşırı yüke maruz kalabilir. SİBERWALL Firewall min 4 core CPU 4GB Bellek ve 120SSD diske sahip güçlü bir firewall cihazıdır.


SİBERWALL Firewall bulut tabanlı merkezi siber güvenlik özelliği ile cihazlardan herhangi birisine saldırı olduğunda bu saldırı merkeze bildirilir ve tüm firewall cihazları saldırgan ip ile iletişimi keser.

ArrayFirewall Nedir?