İster küçük ve orta nitelikteki işletmeler olsun, isterse büyük kurumsal firmalar olsun, her şirketin iyi bir network kablolama çalışmasına ihtiyacı vardır. Çünkü günümüzde her şey birbiriyle bağlantılı olmak zorunda. Ağ bağlantısı ise aynı ortamda çalışan kişilerin yüz yüze gelmeden işlerini çözebilmelerini sağlıyor.
Peki ama network kablolama nasıl yapılıyor? Ve en önemlisi iyi bir kablolama altyapısı nasıl yapılmalıdır? İşte tüm bu soruların yanıtlarını Hisar Bilgisayar olarak sizlere vereceğiz.
Öncelikle ne tür sistem kurulacağına karar verilir. Çünkü kurulacak olan sistemin türüne göre kablolama işlemi de farklılık gösterecektir. Piyasada; Koaksiyel, UTP, STP, çift bükümlü ve fiber optik gibi pek kablo türü bulunur. Tüm bu türler farklı amaçlara hizmet etmek için üretilmişlerdir. Ağ yapısına uygun kablo türü seçildikten sonra tüm bu kabloları birbirine bağlayacak ve hub ya da switch adı verilen kutu cihazların seçimi yapılır.
Tüm kablolama işlemleri günümüzde, kablo kanalı adı verilen plastik toplayıcı malzemelerle yapılır. Birçoğumuz bu kablo kanallarını görmüştür. Hani süpürgeliklerin hemen üstünde bulunan yassı uzun ve birbirine geçmeli plastik kutular. İşte onlar!
Kablo kanalları ile kurulum yapmanın en büyük avantajı, kabloların dağınık bir şekilde ortalıkta durmasının önüne geçmesidir.
Kablo kanallarında aynı zamanda elektrik hatları da çekilir. Çünkü her masadaki bilgisayar ve yazıcı gibi cihazlar için priz gerekecektir. Aynı zamanda network switch cihazının da çalışması için mutlaka bir elektrik bağlantısı gerekecektir.
Kablolama işleminde her bilgisayar için bir bağlantı kablosu hazırlanır. Cat 5 ya da Cat 6, Cat 7 adı verilen kablolardan birisi kullanılabilir. Artık yapılacak sistem ne türde ise daha önce de belirttiğimiz gibi uygun kablo ve ethernet switch seçimi yapılır.
ArrayCat6 Kablo Sonlandırma, Cat6 Network Kablolama, Altyapı Network Sistemleri, Network kablolama, diyarbakır Network kablolama, diyarbakır Network Sistemleri, diyarbakır fiber optik, Fiber Optik Kablolama, diyarbakır, Fiber Optik Kablolama